


Paistetut ahvenet ja kurkkukastike
15 min
Paistetut ahvenet ja kurkkukastike maistuvat ihanilta perunoiden kera. Kalat ja kastike valmistuvat näppärästi vartissa.
Reseptin ainekset
4 annosta
6–8
ahvenfileetä (nahatonta)
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Paistamiseen
2 rkl
voita
1 rkl
rypsiöljyä
Kurkkukastike
200 g
kermaviiliä
2 rkl
majoneesia
1 dl
kurkkua (pieninä kuutioina)
½ dl
kurkkusalaattia (esim. Felix perinteinen)
½ dl
tilliä (hienonnettuna)
1
kevätsipuli (hienonnettuna)
½ tl
suolaa
½ tl
sokeria
½ tl
mustapippuria
Paistetut ahvenet ja kurkkukastike – ohje:
- Tee ensin kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Anna kastikkeen maustua hetki jääkaapissa.
- Paista ahvenfileet 2–3 erässä voi-öljyseoksessa keskilämmöllä molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Tarjoa ahvenet kurkkukastikkeen ja keitettyjen perunoiden tai perunamuusin kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat